Hoe wordt een waterontharder geïnstalleerd?

Hoe wordt een waterontharder geïnstalleerd?

Super fijn dat er schoon en veilig drinkbaar water uit de kraan komt in Nederland, maar niet in elke regio is de samenstelling van het leidingwater hetzelfde. Afhankelijk van de bron, zit er een verschillende hoeveelheid kalk in ons drinkwater. In bepaalde delen van het land valt dat reuze mee, in sommige gebieden is een waterontharder vrijwel onmisbaar. Zacht water voorkomt namelijk kalkaanslag in de leidingen en apparaten, wat de levensduur ervan aanzienlijk verlengt. Daarnaast is zacht water ook veel beter voor de huid dan hard water. Deze voelt na het douchen zachter aan, het verschil in waterkwaliteit is zelfs goed te proeven tijdens het drinken van een glas water. Ook is bij het wassen van kleding een stuk meer wasmiddel nodig als dat in kalkrijk, hard water gebeurt.

 

Kosten

Een waterontharder of waterverzachter filtert de deeltjes die kalk vormen uit het leidingwater filtert. De voordelen van het zachte water zijn direct of indirect allemaal goed voor de portemonnee. Natuurlijk zijn er ook kosten verbonden aan een waterontharder. Deze verbruikt energie en dient jaarlijks onderhouden te worden. De kosten hiervan vallen echter in het niet bij de besparingen die het oplevert. De hoogste tijd dus om een waterontharder aan te schaffen bij Soft Water Systems Bergen op Zoom. Voor elk huishouden is wel een geschikt type te vinden. Installeren en genieten van heerlijk zacht water.

 

Installeren

Het installeren van een waterontharder is relatief gemakkelijk. Het is een kwestie van het doorzagen van de bestaande waterleiding en door middel van twee koppelingen de waterontharder erop aansluiten. De afvoer van de waterverzachter wordt middels een tussenstuk aangesloten op het riool, vergelijkbaar met de afvoer van een wasmachine. Na een uurtje of twee werk kan de stekker in het stopcontact en kan de waterontharder worden ingesteld. Een handige klusser kan dit zelf, maar Soft Water Systems helpt uiteraard ook bij de installatie. Bovendien kunnen we adviseren over de meest geschikte plaats voor de waterontharder. Er moet namelijk genoeg ruimte zijn, zodat de waterontharder toegankelijk blijft. De locatie moet vorstvrij zijn, in de buurt van de hoofdwaterleiding en uiteraard aangesloten kunnen worden op het riool en stroom. Dit komt vaak neer op de meterkast of kruipruimte. Al is een waterontharder in de keuken ook zeker niet uitgesloten. Samen bekijken we wat het beste past en gaan pas weg als iedereen tevreden is.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *