Op welke veiligheidsmaatregelen moet ik letten voor mijn technisch personeel?

Als werkgever vind je het belangrijk dat je werknemers veilig hun werk kunnen doen. Veiligheid is een veelomvattend thema in de technische branche. Het gaat niet alleen om het werken met middelen voorzien van veiligheidscertificaten (zoals kleding, schoenen, apparaten, machines en gereedschap), maar ook om de werkomgeving en het gedrag. Als werkgever in de techniek moet je met ontzettend veel dingen rekening houden. Wanneer je samenwerkt met technische uitzendkrachten via een Technische uitzendbureau of een Specialist in technische detachering, dan ben je samen met de uitzendende organisatie verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid op het werk. 

Zo creëer je een veilige werkomgeving 

Volgens de Arbowet ben jij als werkgever samen met het uitzendbureau verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. Het is belangrijk dat de technische uitzendkracht veilig aan de slag kan gaan. In de meeste gevallen bieden Technische uitzendbureau beschermende kleding zoals stalen neuzen, veiligheidsbrillen en oranje hesjes, maar dit is niet altijd het geval. Maak daarom goede afspraken met het uitzendbureau waar je mee in zee gaat. 

De werkomstandigheden mogen niet tot schade aan de gezondheid van je personeel leiden. Of je nu werkt met schadelijke chemische stoffen of met zware materialen, de gezondheidsrisico’s moeten zoveel mogelijk worden beperkt. Een Specialist in technische detachering moet er alles aan doen om de veiligheid van vakmensen te garanderen. 

Opleiding en ontwikkeling van je personeel 

Op de veilige werkvloer moet voldoende kennis en bewustwording aanwezig zijn voor veilig werken. Geef daarom duidelijk aan welke opleidings- en veiligheidseisen je stelt aan uitzendkrachten, zoals een VCA-certificaat. Het Technische uitzendbureau of de Specialist in technische detachering waar je mee samenwerkt kan op deze manier beter werven en selecteren voor jouw bedrijf. Overweeg jij om technisch geschoolde uitzendkrachten in te huren? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de Arbo veiligheidsvoorschriften voor uitzendkrachten. 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.