Praktisch te werk gaan

Praktisch te werk gaan

Het is van groot belang dat je n je studie afwisseling hebt. Dat leer je door verschillende dingen te doen, dit zie je daarom ook vaak terug in het onderwijs. Dit telt daarin tegen niet alleen voor het technische gedeelte ook de andere gedeeltes zoals in de zorg. Het afwisselen zorgt namelijk voor een betere structuur en een betere balans tussen de theorie en het werkveld, of terwijl de praktijk. Daarom is het van belang dat je weet wat je doet in de praktijk. Mocht het nou zo zijn dat je niet weet wat je moet doen, kan je beter eerst ervoor zorgen dat je weet hoe het in een theorieboek staat. Misschien volg je een studie die wel gewoon heel theoretisch is dan zal je oefeningen moet uitvoeren op je laptop. Dit kunnen bijvoorbeeld 3D-tekeningen zijn die je later doorgeeft aan je leerkracht die hem tot slot beoordeelt. Zo laten de leerkrachten zien hoe het ook in de praktijk gaat en hiermee bedoel ik te zeggen de echte wereld, de wereld na het studeren, uitgaan etc.

Praktisch te werk gaan

Het uitoefenen in de praktijk

In de techniek zie je veel verschillende dingen die je wel kan uitvoeren in de praktijk. Dit is enorm handig, want zo krijgen de leerlingen ook te weten hoe het straks moet wanneer niemand hen meer begeleid. Sommige dingen gaan alleen wel lastiger dan de ander om uit te oefenen in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan het onderwater lassen. Dit komt omdat je niet alleen moet kunnen omgaan met een las apparaat, maar ook precies weet hoe je moet duiken. Daarvoor kan je bijvoorbeeld een duik diploma halen wat in dat geval niet te missen is.

Wanneer kun je praktijk

Maar wanneer kan je nou eigenlijk naar de praktijk gaan? Dit zijn allemaal vragen wat zich in deze tijd afspeelt voor met het studeren van het van techniek. Ook is techniek nog veel groter dan dat de meeste mensen denken, want bij het woord techniek denkt men al snel dat het over auto’s gaat, het vervangen van onderdelen en noem het maar op. Op het hbo begin je pas echt met leren over wat het nou allemaal precies inhoud. Je ziet namelijk vaak terug dat je op het mbo meer de praktijk kant op gaat terwijl je op het hbo kan kiezen voor nog veel meer verschillende soorten richtingen. Dit is erg leuk, want zo kan je veel specifieker op de stof ingaan.

MEER TE WETEN KOMEN

alex-samuels-bKSMXbqGN24-unsplash

opleidingen

priscilla-du-preez-zZYchexti_0-unsplash

Hbo techniek

sam-balye-w1FwDvIreZU-unsplash

Beroepsmogelijkheden