Verbouwen in 2022? Dit moet je weten!

Wij wensen iedereen die in 2022 gaat verbouwen enorm veel succes, hopelijk heb je het niet nodig en gaat alles volgens planning, maar om nu in een verbouwing te zitten… Nu net na de COVID-19-crisis en sinds de start van de oorlog in Oekraïne zijn de bouwmaterialen duurder dan ooit. Daarnaast zijn bijna alle bouwbedrijven in Nederland volzet en nemen nog maar weinig aannemers nieuwe projecten aan. Het is dus belangrijk dat je geruime tijd voorafgaand van het project al afspraken hebt met desbetreffende partijen. Ben je nog op zoek naar een professionele interieurbouwer? Dan raden wij Anselm Oome uit Breda aan!

Een offerte is koning

Vraag bij een handjevol bedrijven offertes op, op deze manier heb je vergelijkingsmateriaal en kun je prijzen en materialen met elkaar vergelijken. Mocht je met een partij in zee willen gaan, teken dan de offerte na grondige controle. Wanneer je een offerte ondertekent is het bedrijf verplicht om haar beloftes na te komen, wat er ook gebeurd. Stijgt de prijs van enkele materialen? Dan kunnen zij dit niet op jou verrekenen, je hebt namelijk voor een vaste prijs getekend. Hou er wel rekening mee dat er in de kleine regeltjes van het contract kan staan dat de prijs aangepast kan worden, overleg dit indien nodig of vraag verduidelijking.

Zelf helpen scheelt een hoop

Vraag of je zelf een deel van de werkzaamheden kunt overnemen. Een bedrijf zal niet akkoord gaan met het overnemen van specialistische werkzaamheden, maar wel met het opruimen en voorbereidende werk. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de benodigde bouwmaterialen of het afbreken van een steiger. Het doen van het voorbereidende werk kan een hoop uren winnen, die jij makkelijk met je beste vrienden of familie gedaan krijgt. 

Bouw je voor een korte of lange termijn?

Ben je aan het verbouwen voor de lange termijn en wil je verzekerd zijn van een uniek huis? Je kunt enkele spectaculaire items toevoegen aan jouw woning, denk bijvoorbeeld aan een uniek op maat gemaakt aquariummeubel of een prachtige epoxy tafel. Geef jij de voorkeur aan een modern, industrieel of rustiek interieur? Wij hebben onze keuken onlangs voorzien van een industriële uitstraling en zijn zeer tevreden!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *