Wat te doen als je bent ontslagen?

Wat te doen als je bent ontslagen?

Het krijgen van je ontslag wordt vaak als heftig ervaren, je krijgt namelijk heel duidelijk in je gezicht te horen dat je niet voldoet aan de verwachtingen of dat je niet goed werk hebt geleverd. Echter is het een grote fout om er niets mee te doen en jezelf zielig te vinden, wij helpen je met behulp van dit artikel op weg naar een andere baan! Misschien werk je binnenkort wel bij Renewi?

De toekomst is nu

In deze periode in Nederland is er een grote vraag naar werknemers, we hebben in ons land te maken met een personeelstekort. Dit betekent dat er meer vacatures openstaan dan er werknemers zijn en dat is voor iemand die recentelijk zonder werk is komen te zitten natuurlijk goed nieuws. Schrijf je dus in bij uitzendbureaus of reageer zelf op meerdere vacatures, maar voordat het zover is moeten we een aantal items op orde hebben.

Leer jezelf te presenteren

Het is tijd om je sociale media, met name LinkedIn en je c.v. een flinke update te geven. Wanneer je solliciteert op een nieuwe functie wordt vrijwel altijd een c.v. gevraagd en sinds ze je volledige naam hebben is de kans groot dat je sociale media even bekeken worden. Durf te laten zien wie je bent en ben niet bang om te laten zien dat je afval scheidt. Ben je nog niet bekend met het maken van een c.v. dan staat het internet vol met handige templates, tutorials en andere hulpmiddelen. Ben je uitgenodigd op gesprek? Zoek voordat je gaat nog enkele tips op en denk goed na over je kleding. Wij wensen je alvast heel veel succes!

Begin iets voor jezelf

Hoogstwaarschijnlijk heb je de afgelopen jaren verschillende vaardigheden opgedaan waar een hoop bedrijven goed voor betalen. Ben jij er na je ontslag achter gekomen dat een vaste baan toch niet echt iets voor jou is? Dan is nu de tijd om voor jezelf te beginnen. Post op je sociale media dat je voor jezelf gaat beginnen, schrijf je in bij de KvK en open een zakelijke rekening. Daarnaast is het belangrijk om binnen je eigen netwerk en daarbuiten op zoek te gaan naar je eerste klanten. Denk goed na over je eerste producten, diensten en welke doelgroep hier het beste op aansluit.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *