Wat zijn de voorwaarden om een code 95 certificaat te halen?

Code 95 cursus doen is wat vele beroepschaffeeurs moeen voltooien om als chaffeur werk te gaan. Code 95 cursus doen is dus een essentieel onderdeel die chauffeurs in opleiding dus moeten behalen.  Code 95 cursus doen is eigenlijk niet zeer lastig om te behalen. Zodra je deze cursus voltooid hebt, ben je namelijk klaar om de weg op te gaan en andere cursussen te doen. Denk bijvoorbeeld aan een Reachtruck cursus volgen of iets vergelijkbaars. Wat zijn dan eigenlijk de voorwaarden om een code 95 certificaat te behalen? Over het behalen van deze cursus lees je meer in dit blog.

Binnen vijf jaar de cursus voltooien

Reachtruck cursus volgen kun je beter doen zodra je je code 95 certificaat behaald hebt. Dat is dus een voorwaarde van een Reachtruck cursus volgen, maar wat zijn de voorwaarden om een code 95 certificaat te behalen?

Code 95 moet op je rijbewijs staan als je beroepschauffeur wilt worden. Zelfs wanneer je een C, D of E rijbewijs hebt. Zodra je deze rijbewijs soort hebt, dan zul je verplicht een nascholing moeten volgen van 35 uur. Hiervoor heb je vijf jaar de tijd. Heb je dan nog niet behaald? Dan moet je de cursus opnieuw afleggen. In theorie kun je dus eigenlijk niet zakken voor een code 95 cursus, wat dus ook goed is om te weten. Echter wil je natuurlijk niet dat je er meer dan vijf jaar over doet.

Meer over de voorwaarden van het behalen van een code 95

Bij code 95 moet je vakbekwaam zijn. Dit leer je stapsgewijs tijdens de cursus. Je moet dus bedreven zijn om een chauffeur te worden als beroep. Niets voor niets besteed je 35 uur tijd aan het leren van kwalitatief rijden als chauffeur. De standaarden liggen dus erg hoog, dus zo lang je deze nastreeft, dan zul je het certificaat binnen no time behalen.